Perhonurkkaus

Perhonurkkauksen ajatuksena on inspiroida ja motivoda kanssa perhokalastajia perhonsidontaan. Sivuille tulevat perhot ovat pääasiassa sitoneet Belgialaiset Ben Weytjens ja Patrick Steenhout. Beniin ja Patrickiin Riistaveden perhokalastajat ovat tustustuneen Kiirunassa, Vakkakoskella.

Kuvassa vasemmalla Patrick Steenhout ja oikealla Ben Weytjens

Ben on perhonsidonnan suhteen jo varsinainen veteraani, kokemusta on jo 30 vuodelta. Ben on erikoitstunut erityisesti Nymfikalastukseen. Ben on löytänyt oman tekniikkansa erilaisista materiaaleista ja sidontatyyleistä. Benin mukaan erilaisia materiaaleja ja tekniikoita kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Ennakkoluulottumuuden ja kokemuksen avulla Ben on saanut aikaan erittäin yksityiskohtaisia ja realistisen näköisiä perhoja.

Benin taidot perhonsidonnan parissa todistaa myös kansainvälinen menestys kilpailuissa. Vuonna 2002 Ben aloitti kilpailuperhojen sitomisen, perhot olivat super-realistisia jäljitelmiä. MM-tasolla Benin perho ”Stonefly” on kilpaillut kolme kertaa. Saaliina kisoista MM-tasolla on pronssinen mitali, sekä lukuisia muita sijoituksia erilaisissa pienemmissä kisoissa.

Esimerkki Ben Weytjensin perhonsidonta taidoista

Patrick puolestaan on ammattilainen perhovapojen rakentamisessa. Patrick muistuttaa perhovapojen rakennuksesta kiinnostuneita harrastajia siitä, että perhovapaa kannattaa lähteä rakentamaan aina hyvälaatuisista aihioista. Rakentamilleen vavoille Patrick antaa elinikäisen takuun. Rakentamisen lisäksi vapojen korjaus sekä uudistaminen onnistuu. Patrickin rakentamia perhovapoja löytyy Yhdysvalloista, Saksasta, Luxemburgista, Hollannista, Ruotsista, Belgiasta ja myös Suomesta.

Esimerkki Patrickin taidoista perhovapojen valmistamisessa
 Vapojen laadukkaat materiaalit auttavat kalojen kiinni pysymisessä

Leave a Reply