Perhoseuran vuosi 2022

Seuralla on nyt ikää 25v. 1997 alkoi kokoontua jäsenistöä pankin kerhohuoneelle. Katselin kuvia siltä ajalta, jäsenet ovat innokkaita sekä uusia perhonsitojia. Suurin muutos on nuorien suhteen, kuvista löytyy n.10v-12v jäseniä. Ovat tällä hetkellä nuoria miehiä. Toivon, että kalastus jäi harrastukseksi ja kiertävät nyt jokia ja koskia. Ja jos vielä perhonsidonta on innostavaa ja penkit käytössä, niin silloin seuran aloittajien tarkoitus on mennyt oikeaan suuntaan.

Monet asiat on kyllä muuttuneet, muistan aikoja jolloin kuljettiin helteellä ns.kumihousut jalassa ja Nuortin varrella oli sitten todella lämmintä. Mulla oli nuo kuumimmat varusteet, mutta sain yhden seuran perustajista pukemaan ne ja kokeilemaan niitä. Ja itse pääsin kahluusaappailla kalastamaan, joka olikin hiukan mukavampaa kun ei hiki virrannut koko ajan.

Sitten tuli neopreenihousut eli ”Neutraalihousut, ensimmäinen uusi kalastaja, joka ilmoittautui seuran ensimmäiseen kokoontumiseen sanoi, että hän voi hankkia ”neutraalihousut siinä porukan tilauksen mukana” Neopreenit oli kyllä myös aika lämpimät, mutta vuotivat kyllä monesta saumasta. Keihärillä kun kalastettiin alkuvuosina useinkin. Sen ajan seuramme nestori eli Ilmari kehui miten on olleet kestävät housut. Siinä rantasaunan kohdalla housuja kehuttiin ja haukuttiin. No Ilmari alkoi siitä
kohdalta kahlaamaan sillan yläpuolelle…kohta alkoi noituminen kuulua että housut vuotaa. Kosken pohjassa oli joku rautaseiväs ja siihen Ilmari puhkaisi housut, pääsi samalla kertaa vuotavien housujen kerhoon.

Muistaakseni Visionin hengittävät eli ”huohottavat” oli jäsenillä ensimmäiset nyky ajan kahluuhousut. Liekkö Sampalla vielä käytössäkin..? Itsellä ei enää ne ole kahluukunnossa. Hyviä ne on olleet, joku
haukkuu niitä ja toisia kehuu. Tämä on normaalia ja pitääkin keskustella mitkä on vuotamattomat ja vuotavat housut.

Todennäköisesti saamme yhden seuran jäsenen taas ”kuvioon” mukaan. Oltiin yhteydessä ja kertoi muuttavansa tänne Riistavedelle takaisin. Katsotaan miten käy. Jäsenenä on ollut alusta asti.

Tähän päivään nyt sitten palataan. Lampi saatiin avattua. Kyselijöitä oli joulukuun alussa useitakin. Pilkkijöitä riittää lohilammelle, kirjolohi on monelle pilkkijälle hyvä saalis. Jäätilanne on aikalailla huonohko, mutta jää kantaa kyllä. Kotalaavu on lammelle hyvä vaihtoehto, moni kävijä on sitä kehunutkin. Talvea on jo aloiteltu, päästy lyhyimmästä päivästä ohi ja kukonaskeleen verran tulee lisää pikkuhiljaa päivän pituuteen. Käykää pilkillä ja sitokaa perhoja. Itselläni on perhot valmiina tulevaan kesään. Pari vuotta ovat jo odottaneet rasiassa.

Hyvää alkavaa vuotta seuran väelle ja kaikille lukijoille!

t.Pj.

Leave a Reply