Kesä 2022

Nyt sitä ollaan kesässä ja taidetaan olla ilman koronaa. Maskit on hävinneet ihmisten kasvoilta ja voi tuntea tuttavat paremmin.

Jokohan on seuran väellä suunnitelmia perhoreissuille? Seura on varannut kolme reissua jotka maksetaan seuran kassasta. Eli Nokisenkoski 18.6. vuorokausi siellä, neljän kalastajan kiintiö. Mutta väkeä voi olla enemmänkin, mutta vai neljä voi kalastaa siellä yhtäaikaa. Heinäkuun 21.-24.7. Enontekiön suunnalla, tietoa on tullut whatsapin kautta. Sitten elokuussa 13.-14.8. koko koski eli samoin kuin 18.6. Seuran sivulta löytyy Kuttasesta linkki. Kuttasen kylältä venekyytiä jokea pitkin ja siellä on telttamajoitus. Tulipaikka ja vessa sekä 4 kelluntarengasta on käytössä.

Iivananpurolla on pari kertaa käyty. Rahaa ja lahjakortteja on sinne saatu ja varmasti kaikki apu on tarpeen. Eli seuramme on tehnyt hyvää työtä. Kiitos kaikille jotka on olleet mukana tässä avustustyössä.

Mites lie jäsenet, onko sitä perhoja tullut sidottuja. Omissa rasioissa on parin vuoden perhot odottamassa harjusta ja taimenta. Ja itse myös nokipannu kahvia sekä halsteriharjuksia kaipaa.
Suunta on kohti pohjoista ja kalavesiä.

Tässä kirjoittaessa kuulostelen miten monta on lähdössä Enontekiöön Muoniojoelle. Hankalaa näitä on järjestää kun seuranväki on ”liiterin takana” ja tietoa ei tule. Näin ollen pienelläkin porukalla reissu on olemassa, eli väki sinne lähtee. Aika kului ja Nokinen käyty pienellä porukalla. Loimutus myös Perinnepäivällä tehty, sinnekkin saatiin
porukka. Mutta aktiivisuus on aika huono. Kuttasenreissu tehty ja viidellä hengellä yritetty Muoniojokea lohesta tyhjentää. Vesi korkealla, mutta lohi liikkui. Joitakin tärppejä perhomiehille tuli. Harjusta halsteriin kyllä saivat. Eka reissu sinne, Niko paimensi porukkaa ja kiitos seuran puolesta. Nokinen vielä 13.-14.8. Tuon jälkeen seuran reissut sitten tältä kesältä tehty.

Tässä mennään loppukesää kohti, siimat tiukille kuitenkin.
t.Pj.

Leave a Reply