Siimat suoraksi ja koukut teräviksi

Nyt sitä ollaan kesässä, äkkiä tulikin lämpö ja kevät loppui nopeasti. Nyt kaikki kukat kukkii ja mansikat on myös jo kypsymässä pikkuhiljaa. Vedet lämpiää vauhdilla, toivottavasti ei niin nopeaan, että kosket suljetaan liiallisen lämmön suhteen. Onkos sitä seuran porukka siimoja suoristellut? Itse olen lammella perhosiimaa testannut ja uutta harjusvapaa samalla. Kirjolohtakin saanut vavalla väsytellä, toimiihan se Hardyn vapa. Miksikäs ei kun Hardylla on ikää ja kokemusta vapojen ja kelojen suhteen.

Juhannus on tulossa, mutta löytyykö enää taimenta juhannuskalaksi meidän koskista? Saattaa jäädä kuhan, kirjolohen, merilohen kypsyttelyksi juhannnuskalat. Miksei muutakin kalaa, vaikkapa ahventa. Meidän järvissä on kalaa todella paljon, kun sitä vaan kalastajat pyytäisi.

Kuitenkin perhokalastajat odottaa koskireissuja, se virtaava vesi on samaa kuin nuotio. Sitä voi samalla tavalla katsella kuin iltanuotiota kesäiltana. Ajatukset saattaa vaeltaa vaikka missä. Miettiä vanhoja reissuja kavereitten kanssa. Ne on kalastettu ja niistä voi kaivella vielä asioita joita ei ole muistanut. Nämä on tärkeitä varmaan kaikille kalastajille.

Korona, Covid19, siellä se lurjus on olemassa, missä milloinkin. Seuran väki lienee ollut terveenä ja ilman koronaa.? En ole ainakaan kuullut kenenkään sairastuneen tähän ikävään tautiin. Kalastus voi olla kesän aikana rajoitettua, ainakin norja ja ehkä ruotsikin.

Toivottavasti korona taltuu ja ruotsiin pääsee lähtemään. Konnekosket odottaa perhomiehiä, heinäkuussa 24.-25.7. siellä ollaan kalastamassa taimenta ja harjusta. Taimenperhoja vaan sitomaan, mutta muistakaa väkäsettömät koukut.

Lammella uudistusta tulossa. Bajamaja sinne nousee ja helpotus monelle kalamiehelle tai naiselle. Toivotaan, että pysyy siistinä ja ehyenä. Veneissä tapitkin pysyy paikallaan tai veneissä. Koska niissä on pienet metalliketjut ja ruuvattu veneen lasikuituun kiinni. Aiemmat tapit hävisi hyvinkin usein, liekkö munatpataan kalastajat viskelleet niitä pitkin mehtiä.

Tästä tulevasta Juhannuksesta on hyvä aloittaa perhokalastus. Veden laskeneet ja lämmenneetkin. Pintaperhoa vaan peileihin ja hitaisiin virtoihin, jospa sieltä taimen, harjus tai lohi käy perhon imaisemassa ja siiman kiristämässä……


Hyvää alkavaa kesää ja toivon kaikille onnekkaita päiviä kesän kalaretkiin…

PJ.

Leave a Reply