Elokuisen Vakkakosken Spesiaalit

Vakkakosken harjusten toimesta toimivaksi testattuja: Oranssiperäinen nymfi, Caddis laskuvarjohäkilällä, Putkonen -kuulapää ja Klinkhammer

Kiirunan Vakkakoskelta tuli totuttuun tapaan mukavasti saalista. Perhoina elokuussa toimivat niin perinteisemmät tuttavuudet, kuin myös uudemmat kokeilut.

Parhaiten pyytäväksi perhoksi nousi oranssiperäinen nymfi. Kakkostila meni Cädärille, eli Caddis sidottuna laskuvarjohäkilällä. Cäder -perholla tuli savupönttöön kelpo täytettä Vakkakosken virrasta. Kolmossijan pokkasi perinteistäkin perinteisempi Klinkhammer, joka tuntuu olevan ehdoton takuuperho Kiirunan vesille. Kuulapäät seuraavaksi, kuvan väriyhdistelmä toimii yleisruoppaajana miltei kaikilla harjusvesillä. Kyseinen väriyhdistelmä on kehitelty Kuusingin yläosan harjuksille 80-luvun loppupuolella. Perho on nimeltään Putkonen.

Savustuspönttöön täytettä suoraan Vakkakoskesta
Harjus väsyteltynä Suomi 100v. juhlavuoden vavalla. Vavan on valmistanut Patrick Steenhout.

Leave a Reply