Mustavioletti muddler

Useimmiten perhokalastajien harjusrasioista löytyy lähinnä pieniä hyönteisjäljitelmiä pintureista larvoihin. Valtavirrasta poiketen itselläni harjusrasian luottopeleihin kuuluu useampia pieniä streamereita. Streamerit ovat etenkin isomman harjuksen mieleen ja olenkin saanut ison osan omista yli puolen metrin pituisista harjuksista streamereilla. Eniten käytän #10-8 koukkuihin sidottuja noin viisisenttisiä muddlereita, mutta yli kymmensenttisiinkin perhoihin on harjuksia paukkunut.
Toimivia kalastustekiikoita on ollut mm. suvannoissa ja hidasvirtaisilla niskoilla heitto 45 asteen kulmassa alavirtaan, lisää muutaman metrin lisää siimaa perhon lipuessa vapaasti alavirtaan ja lopulta uitto vaihtelevan pituisin vedoin takaisin. Monesti tärppi tulee vapaan uiton jälkeen ensimmäisillä siiman vedoilla. Kovemmassa virrassa on edellä mainitun tyylin lisäksi toiminut painon kanssa larvastaminen ja ylävirtaheiton jälkeen nopea strippaaminen sisään. Streamereilla pystyy nopeasti kalastamaan isonkin alueen tehokkaasti ja kalat on usein keskikooltaan hieman vauraampia kuin muilla perhoilla. 

Mustavioletti muddler

Mustavioletti muddler

  • koukku: #10-6 streamerkoukku
  • pyrstö: kotimainen orava
  • painotus: hieman lyijytöntä painotuslankaa rungon keskivaiheille
  • kierre: ovaali hopea
  • runko: musta dubbing, kurkussa punainen jänisdubbing harjattuna
  • siipi: alle oravaa ja nippu mustaa marabouta, päälle violettia marabouta ja sivuille helmiäis Krystal Flashit
  • pää: luonnonvärinen peura muddlertekniikalla

Tämä väritys on toiminut etenkin kirkkaina iltoina lapissa sekä pilvisellä kelillä pitkin päivää. Saalispalautteena tästä perhosta on tullut mainitsemisen arvoisina 45cm ahven, 54cm harjus ja 55cm pienen puron taimen.

Tiukkoja sidontalankoja! 

-Eemil 

Leave a Reply