Syksyn tuntua

Se on taas syksyn alkua,

Kesä mennyt ja siimat olleet tiukalla, joko kalanleuoissa tai maapallossa. Hyvä asia molemmissa,koska on kalastusta koronakesänäkin harrastettu. Korona on vaikuttanut todella paljon kalastusreissujen tekoon ja lähtöön. Itselläni jäi Ruotsin reissu tekemättä. Kyllähän se harmittaa, ei päässyt istumaan tulille ja halsteroimaan harjusta ystävien kanssa. Jiekakoskenkin isomus harjukset sai olla rauhassa. Ja säästyi Runen polttopuut, kun sauna ei lämmennyt.. Firma olisi sen kestänyt (Runen sanonta)

Seuran porukkaa kulki käsivarren seuduilla ja kalaa tuli. Isomuskin oli siimassa, mutta kalalla oli eri mielipide kuin vapamiehellä. Eli jäi odottamaan ensi kesää, jos vaikka silloin rannalle saa haavittua kalan. Lohtakin oli lohimiehille tullut siiman päähän ja haavissa rannalle. Pysyy mieli korkealla ja into uusille reissuille on saanut lisää tämän kesän hetkistä kipinän uusille reissuille. 

Itse kävin kerran perhovavan kanssa lammella, kaksi kirjolohta sain siiman päähän. Eli ei huono reissu sinnekkään. Lammella on käynyt tasaisesti kalastajia, mutta tungosta ei ole ollut. Tämä syksyn alku on siellä hyvää kalastusta. Odotellaan, että lehti alkaa tippumaan puista ja aurinkoisia syksyn päiviä. Kalat ovat aktiivisia pintakäyntien suhteen syksyn aikana. 

Syksyn tultua saadaan sivustolle uusia perhoja ja materiaalia lammelta. Perhoreseptit vaan näytölle tai tulostettua ja sitomaan uutta perhoa rasiaan. Joillakin se rasia täyttyy enemmän kuin muilla. Itsellä on uutta perhoa tai uusia. Eli vanhaa mallia sidottu tälle menneelle kesälle. Ovatpahan siellä odottamassa uutta kalastuskautta. Ei tarvitse siivota rasioita kesän kalastuksen suhteen, yhtään perhoa ei ole kalan leuassa tai pensaan oksilla…eli hävikki 0% tälle kesälle. 

Aika on tämänkin kesän suhteen erilainen kuin aiemmat vuodet. Mutta aika muuttuu ja elämä menee sen mukaan. Parempi olla ilman koronaa. Meillä Pohjois-savon alueella on ollutkin aikalailla normaalia elämä. Totuttu tapoihin, eli kädet pestään useammin ja muutenkin ehkä pidetty vähän etäisyyttä kanssaihmisiin. 

Hyvää alkavaa syksyä, 

Lupaa minulle, että tulet muistamaan, että olet paljon rohkeampi kuin uskot, vahvempi miltä näytät ja fiksumpi kuin luulet.” 

Nalle Puh sitaatti koronan vuoksi ja oppia tähän päivään sekä tulevaan syksyyn. 

t. PJ

Leave a Reply