Kesäkuun Perho

Klinkhåmer

Klinkhåmer, tuttavallisemmin Klinkki, on ollut oma suosikkipinturini miltei koko perhokalastusurani ajan. Helposti sidottava ja mukavan näköinen perho on kelvannut monille hienoille harjuksille ja taimenille lapissa.

Klinkhåmer

Koukku: Kamasan B100 #12
Kierre: ohut hopea- tai kultalanka
Runko: dubattu mahdollisimman ohueksi, omat suosikkivärit musta, oliivi ja oranssi
Siipi: polypropyleeni
Häkilä: tummanruskea kukon niska- tai satulahöyhen
Thorax: musta tai ruskea dubbing

Viime kesänä Kiirunassa osuimme lapinreissulla karvasääskien massakuoriutumiseen. Muut perhot eivät kaloille kelvanneet kuin mustat pinturit. Mustia klinkkejä oli neljää miestä kohden viikon reissulle yhteensä viisi. Kalat vei pari, rantapensaat yhden. Oma reissuni huipentui jo puolivälissä viikkoa, kun yön pimeimpänä hetkenä liki 60cm taimen imaisi klinkin pinnasta suuhunsa. Lyhyen, mutta kovan väännön jälkeen sain tuon upean kalan ylös ja mittauksen sekä parin pikaisen kuvan jälkeen suvannon valtias lipui takaisin virtaan ja kiitti vapautuksesta komean kynttilähypyn kanssa. Mieleen jäi lähtemätön muisto.

Reissun viimeisenä päivänä paransin vielä omaa harjusennätystä lukemiin 53cm ja ~1,5kg.

Tiukkoja siimoja ja sidontalankoja! 
-Eemil

Leave a Reply