Helmikuun perho

UV-liimat tulivat perhonsidontaan ryminällä muutama vuosi sitten ja etenkin nymfikalastajien rasioista UV-liimaperhot ovat vallanneet ison alan. Pohjan tuntumassa kalastaessa perhomenekki on välillä hyvin suurta, ja perhojen pitää olla nopeasti sidottavissa. Liimalarvat ja -nymfit ovat hyvä vaihtoehto, kun pitää päästä syvälle ja nopeasti kovan pintavirran läpi, koska liimarunko ei vastusta uppoamista samalla tavalla, kuin dubbingrunko. Sitominen on myös hyvin nopeaa: pääksi wolframikuula, pyrstöksi pari siikasta vaikkapa kukkoa, runko sopivan värisestä sidontalangasta, liima päälle ja kuivatus lampulla. Parhaat lamput kuivattavat liiman alle kymmenessä sekunnissa. Värjäämisen voi hoitaa halutessaan tusseilla tai värillisillä UV-liimoilla. Markkinoiden suosituimmat UV-liimat ovat nykyään biohajoavia ja kehittyvät jatkuvasti paremmiksi.

Resepti

Koukku: #14 Dohikun larvakoukku
Kuula: 3,3mm lovettu tungsten
Kierre: Flashabou
Runko: Sidontalanka tai silkki halutussa värissä. Päälle ohut kerros UV-liimaa, kuivatus UV-lampulla ja rintakehään hieman mustaa tussia.

Leave a Reply