Jouluterveiset

Joulun aikaa ja loppuvuotta 2020!

Vuosi on mennyt aika vauhdilla ja korona ei vaan hellitä. Ihmiset on ehkä jo tottuneet tähän koronaan. Kaupungilla liikkuu väkeä ja maskit käytössä, jopa Riistavedelläkin on tähän totuttu. Onneksi oma kylämme on ollut melkolailla onnekas, koronaa ei ainakaan minun tuntemilla ihmisillä ole ollut.

Kalastuskausi vapavälineillä on jo lopetettu viikkoja sitten. Kesässä ei varmaan ole isompia juttuja tapahtunut. Reissut on olleet aikalailla pienehköjä ja lähiseudun vedet ehkä monella tavalla turvallisia. Järvellä on ollut kuhan jigaajia ja taisi olla syksyllä yksi tuulastajakin.

Loppuvuosi meni samoin kuin aiemminkin, eli taisi olla 1998 tai 1999, kun aloitettiin loimuttamaan kirjolohta. Ja edelleen se jatkui vaikka korona pilkistelee Kuopiossakin. Lohenloimuttajat olivat maskeilla varustautuneet ja tekivät homman hyvin. Ihmiset ostivat taas loimulohta samoin, kuin aiemminkin. Kaikki meni ja maistui ostajille. Samana päivänä talkooporukka innostui rakentamaan uuden puuvaraston Suuren Kangaslammen tulipaikalle. Sinnekkin saatiin porukkaa rakentamaan ja valmista tuli. Kiitos talkooporukoille, korona toi porukan kuitenkin yhteen.

Seuran lammesta on pari juttua tehty, Tissarin Juha kävi joitakin reissuja lammella ja kalasti sekä kuvasi järkkärillä ja dronella myös. Jutut tulee lehtiin ajallaan.

Talvelle on tulossa perhoja tänne perhonurkkaus osastoon. Ainakin 1 kpl ja kuukausi. Saattaa olla useampikin, eli sieltä kannattaa katsella reseptejä. Perhot ovat niitä takuuvarmoja ja kalaa niillä saa jos vaan kalastaa seuduilla missä on harjusta, taimenta, lohta sekä kirjolohia.

Perhonsidontaan voisi porukka innostua vaikkapa kisamuodossa. Annettaisiin kalalaji mille perho on suunniteltu tai vaikkapa pintaperho, nymfi, pupa, streamer, lohiperho. Jokainen halukas voisi sitoa ja seuran hallitus olisi tuomarina. Perhon voisi toimittaa vaikka postilla tai muullakin tavalla toimitus onnistuisi. Sieltä sitten tuomaroinnin jälkeen löytyisi se mallikappale, hyvin sidottu ja mittasuhteiltaan kaikinpuolin ok.  Seura palkitsisi osallistujia erilaisilla huomion osoituksilla.

Hallitus on ollut keskenään puhelinkokouksissa ja seuran toiminta näin ollen hyvissä käsissä.Vuosikokous, koronan vuoksi ei pidetä tänä vuonna. Hallitus on ajantasalla, uusia jäseniä on seuraan tullut. Nuoria ei niinkään mutta innokkaita perhokalastajia kylläkin. Uusia kaivataan, saadaan virkeyttä seuraan. Tervetuloa uudet jäsenet!

Joulun aikaan ollaan menossa tai alkaa jo aattopäivä olla aika lähellä 23.12.klo 22.37.

Hyvää Joulun aikaa ja Uutta Vuotta 2021.

”Jo tuli lohikivikin näkyviin yllättävän punaisena ja korkeana. Sen luona oleva virta piirtelee veteen kirkkaita juovia..Mikä tuo oli?…Hei, lohi hyppäsi…nyt toisen kerran. Katsomme ihastuneina…Kas noin, nyt ui tuolla, piirtää veteen sädehtivää vanaa..”

Nämä löytyy A.E.Järvisen kirjasta, kannattaa lukea..

Leave a Reply