Kevättä ja Koronaa

Maaliskuu maita näyttää, ja myös Koronaa, eikä olekaan mikään koronapeli, vaan virus joka taitaa olla aikalailla vaikea voitettavana. Mutta nyt on sitten aikaa vaikka perhonsidontaan, pilkkimiseen ynnä muuhun harrastamiseen. Kesän reissuista ei vielä voi kuin haaveilla. Saa nähdä, miten tuon koronan vuoksi voi mennä vaikka kuinka pieleen lähtemiset. Ruotsin maalla tuntuu jo olevan nyt vaikeaa viedä porukkaa pilkkimään. Syynä on tämä rajojen sulkeminen, eli eipä sinne nyt mennäkään tuosta vaan ajamalla. Suomalaisia kuintenkin normaalioloissa käy jonkin verran pilkkireissuilla tuolla pohjoisen rautuvesillä. Suurella Kangaslammella tuntuu olevan pilkkijöitä aika hyvin. Paikka alkaa olla suosittu ja uusia kalastajia on tulossa koko ajan lisää.

PERHOKALASTUKSEN MM-KISAT 2020 KUUSAMOSSA, Eli tuossa on kisa jonka järjestäminen voi olla haastavaa. Jos vaan koronaa löytyy niin todennäköisesti kisat joudutaan perumaan. Mutta odotellaan.

MM-perhokalastuksen kilpailuvesiksi on alustavasti valittu jokia ja järviä Kuusamon, Taivalkosken ja Sallan alueilta. Jokiosuuksia tarvitaan kilpailun aikana yhteensä kaksikymmentä kilometriä. Paikallisten kalastusseurojen, ja muiden SVK:n seurojen jäsenten avulla etsitään Kuusinki-, Kitka- ja Kostonjoista mahdollisimman tasapuolisia alueita. Lisäksi harjoittelua varten tarvitaan Oulanka- ja Savinajokia. Järviksi valitaan kaksi soveltuvinta; ehdolla ovat ainakin Porontima, Petäjälampi, Säkkilänjärvi ja Ajakka. Lopulliset kilpailuvedet valikoituvat kansallisista kilpailuista saatavien kokemusten perusteella. 

Kalojen suhteen voi olla haastavaa, jokialueilla ei taida olla kalakannat kovinkaan hyvät. Jos vaan on mahdollista lähteä vaikkapa päiväksi kisa-alueelle. Seuran porukalla voisi olla hyvä reissu kurkistella MM-kisakalastajia miten he tuolla Kuusamossa kalaa saavat.

Perhonsidontaan ei taida nyt saada perhopäivää, eli yhteistä sidontajuttua ei saada aikaiseksi. Seuran kokous peruttu ja mennään vaan päivä ja viikko kerrallaan. Muistakaa pestä kätösiänne hyvin ja olla vaan ihan kotosalla. Tästä vielä päästään kesälle ehkä ihan kunnon kesään. Ja perhot veteen ja siimat tiukille…

t. PJ

Leave a Reply